UE, asemanata din ce in ce mai mult cu Uniunea Sovietica

Liderii Bisericilor Catolica Poloneza si Ortodoxa Rusa au emis un mesaj comun fara precedent, pentru creștinii europeni, in apararea valorilor tradiționale și rădăcinilor lor creștine.

“Cand privim la provocările lumii de astazi, vedem mai multe aspecte care, in loc sa ne divizeze, ne apropie”, a spus șeful Conferinței Episcopale Poloneze, Arhiepiscopul Józef Michalik, după o întâlnire cu Mitropolitul Ilarion, președintele Departamentului pentru relatii externe al Patriarhiei Moscovei. Întâlnirea a fost parte a unei conferințe organizate în Varșovia, intitulata “Viitorul Creștinismului în Europa. Rolul Bisericii și al popoarelor polonez si rus”.

Mitropolitul Ilarion și-a exprimat neliniștea fata de UE, asemănând-o cu Uniunea Sovietică, care a căutat să elimine religia. “Uniunea Europeană actuala conține unele elemente complet incompatibile cu valorile creștine”, a adăugat el, arătând spre “promovarea avortului, eutanasie și relatiile intre persoane de acelasi sex”, precum și spre încercările de eliminare a simbolurilor religioase din locurile publice.

“Ne amintim cu toții perioada sovietică, când am fost nevoiți să urmam ideologia ateista de stat, a adăugat el. “Cu toate acestea, există o altă ideologie periculoasă în Uniunea Europeană, acum, și nu ar trebui să o urmam orbește”.

Arhiepiscopul Michalik a spus că Biserica Ortodoxă Rusă a prezentat “un punct de vedere proaspat, de care era nevoie urgenta”. “Trebuie să ne trezim și să avem puterea sa marturisim ca nu tot ceea ce face Europa merge în direcția cea bună”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.