Illinois, al 15-lea stat al SUA care legalizeaza mariajul gay

Illinois se pregateste acum sa devina cel de-al 15-lea stat al SUA, care legalizeaza “casatoria” intre persoane de acelasi sex, Casa Statului aproband legislația, in urma cu o zi, cu un vot de 61 la 54.

Guvernatorul, Pat Quinn , a promis să semneze legislația.

Conferința Catolică din Illinois a raspuns in fata cestui vot, printr-o declaratie in care afirma ca “decizia parlamentarilor din Illinois, de a modifica definiția căsătoriei, nu doar ca se opune consensului comun al rasei umane – care înțelege că natura căsătoriei presupune uniunea dintre un bărbat și o femeie – dar subminează, de asemenea, o instituție care este piatra de temelie a unei societăți sănătoase”.

“Condițiile optime în care trebuie să creasca un copil, sunt indeplinite intr-o casa care include o mamă și un tată, întrucât femeile și bărbații nu sunt interschimbabili”, a adaugat Conferința Catolica.

Declarația remarca faptul că parlamentarii fac o alegere in afara autoritatii lor: redefinind o instituție naturala.

“Suntem îngrijorați de amenințările reale la adresa libertatii religioase, care sunt în joc, prin trecerea acestui proiect de lege”, a remarcat, totodata, Conferința.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.