Daca pretul este pierderea Kosovo, atunci mai degraba parasim Europa!

Liderul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Patriarhul Irineu, a declarat că Serbia nu poate renunța la Kosovo și, în cazul în care prețul de intrare în Europa este acela de a pierde Kosovo, atunci, a mai spus el, ‘mai degrabă parasim Europa’.

“În cazul în care prețul de intrare în Europa este acela de a separa Kosovo, atunci trebuie să-i spunem Europei: ‘Mulțumesc, dar nu”. Preferam să stam singuri, fără Europa, daca asa trebuie sa fie, dar cu Kosovo”, a declarat Patriarhul Irineu, care i-a primit la Patriarhie pe participantii la conferinta Pan-Europeana Internaționala privind Drepturile Omului și Drepturile Religioase.

Patriarhul a declarat că Serbia nu poate renunța la Kosovo și că comunitatea internațională trebuie să găsească o soluție intrucat: daca acest lucru s-a reusit timp de secole, cum sa nu mai fie posibil si astazi.

Kosovo este istoria noastră, cultura, spiritualitatea noastră, a spus Patriarhul, cerandu-i comunității internaționale sa permita refugiaților sârbi să revina în Kosovo.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.