Eritreea: abuzurile asupra crestinilor continua

Intr-un comunicat emis in ultimele ore, Open Doors reaminteste abuzurile comise impotriva drepturilor omului in Eritreea.

Săptămâna trecută, acesta raporta moartea lui Wehazit Berhane Debesai, in urma unei forme avansate de pneumonie, într-o închisoare din Eritreea. Wehazit, o creștina eritreana, a murit din cauza ca i-a fost refuzata asistență medicală, pentru ca nu a acceptat să renunțe la convingerile ei creștine.

În aceeasi perioada, aproximativ 70 de creștini au fost arestați, la o adunare de rugăciune (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), facand ca numărul creștinilor arestati în acest an sa ajunga la aproape 300.

Raportorul special al Națiunilor Unite privind drepturile omului în Eritreea, Sheila Keetharuth, a declarat recent că încălcările drepturilor omului în Eritreea sunt cauza pentru care acestia fug din tara lor. Cifrele ONU susțin că între 2.000 și 3.000 de oameni fug din Eritreea în fiecare lună.

Un reprezentant al Open Doors a mai spus că mulți crestini, barbati si femei, se afla în temnițe subterane, in containere de metal și in centre militare de detenție.

Organizația susține că cel puțin 10.000 de prizonieri politici au fost închiși dupa 1993, iar mulți mor în detenție, ca urmare a “torturii, condițiilor îngrozitoare de trai sau sinuciderii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.