Dupa 13 ani de tergiversari, incepe contruirea primei moschei din Atena

După treisprezece ani de întârziere, guvernul grec a anunțat, ieri, că ridicarea primei moschei din Atena va începe în cele din urmă.

Potrivit Ministerului Infrastructurii, Transporturilor și Rețelelor, un consorțiu grec a fost ales pentru realizarea acestei contructii. Cele cinci încercări anterioare ale statului, de a gasi o companie care sa realizeze proiectul construcției, au eșuat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Proiectul va trebui să fie finalizat în termen de șase luni de la semnarea contractului.

Clădirea, de 600 de metri patrati, se va bucura de un buget de 946.000 de euro. Moscheea va fi construită pe o fosta proprietate militara și nu va avea minaret.

Construcția moscheii fusese anulata de mai multe ori, iar Biserica Ortodoxa a Greciei s-a opus proiectului.

Deși aceasta va fi prima moschee oficiala, există mai multe locasuri non-oficiale de cult in Atena si Grecia, din cauza numerosilor imigranți musulmani. Numărul lor continuă sa creasca, asa incat construirea unei moschei a devenit necesara.

În 2011, guvernul grec a fost obligat să adopte o lege care sa asigure construirea de moschei. Cu toate acestea, proiectul a fost amânat din cauza temerilor privind locația și din cauza protestelor extremiștilor de dreapta, cum ar fi membrii simpatizanți ai Golden Dawn.

Singura moschee oficială din Grecia se afla în Komotini, un oraș din estul Traciei, în care vietuieste un grup minoritar de turci musulmani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.