Toti preotii din Judetul Calarasi, intr-o noua conferinta cu titlu aniversar (foto)

Ieri, in Calarasi, a avut loc cea de a doua Conferinţa pastoral-misionară de toamnă din anul acesta, a eparhiei, sub titlul „1993-2013. Slujire şi dăruire. Două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”, dupa cum ne informeaza Arhidiacon Silviu Dascalu.

Conferinţa a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Călăraşi: Olteniţa, Lehliu şi Călăraşi.

Preasfinţia Sa, Episcopul Vincentiu, a participat la slujba de Te-Deum de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Călăraşi, unde a oferit medalia aniversară Primarului municipiului, Daniel Ştefan Drăgulin.

După slujba de Te-Deum, toţi clericii, s-au deplasat la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi.

În prima parte a conferinţei, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre întemeierea Episcopiei şi despre lucrarea jertfelnică în cei 20 de ani de misiune şi a introdus cei trei referenţi: preacucernicul părinte Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călăraşi, preacucernicul părinte Marian Necula, Protopop de Olteniţa şi preacucernicul părinte Bogdan Iamandi, Protopop de Călăraşi.

Preacucernicul părinte Gabriel Oproiu, consilier oficiul canonic, a prezentat, în a doua parte, un referat cu titlul „Misiune şi pastoraţie. Teologia şi practica misiunii în biserică azi.” cu măsuri de prevenire şi combatere a prozelitismului sectar.

Au urmat discuţii cu preacucernicii părinţi, care au dorit să completeze referatele cu aspecte din slujirea pastorală şi lucrarea misionară în faţa prozelitismului sectar deosebit de violent, ne mai informeaza reprezentantul media al Episcopiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.