Ciad: de acum, Biserica Catolica are un statut legal

Vaticanul si Republica Ciad au semnat un acord legat de statutul juridic al Bisericii Catolice din Ciad. Acordul a fost semnat zilele trecute, în sediul Ministerului Afacerilor Externe din capitala țării, Yamena.

Acordul este compus din optsprezece articole. Potrivit Vaticanului, el recunoaște, totodata, personalitatea juridică a Bisericii Catolice și a instituțiilor ecleziastice și stabileste un cadru legal pentru relațiile dintre Biserică și Stat, afirmand valoarea socială a colaborării acestora in promovarea demnității persoanei umane, în scopul construirii unei societati mai drepte și pașnice.

In Ciad există aproximativ 900.000 de romano-catolici, reprezenatnd aproximativ 10% din populația țării. (Foto: ministrul afaceriloe africane, semnatar al acordului)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.