Spania: explozia unei bombe in Catedrala din Saragozza

O bombă mică, construita dintr-o butelie de voiaj, a explodat ieri, în Catedrala din Saragozza. Nimeni nu a fost rănit, iar explozia a provocat pagube minore.

Nu s-a raportat, intre timp, vreun mesaj de revendicare, dar poliția considera că incidentul poate fi conectat la o explozie similară din luna februarie, în Catedrala Almudena din Madrid (vezi Arhiva). La acel moment, grupul anarhist Comando Insurrecionalista Mateo Morral si-a asumat responsabilitatea, pentru atac, susținând că a fost un act indreptat împotriva “locurilor sfinte ale Dinastiei Bourbon”.

Catedrala era deschisa publicului, în momentul exploziei, iar cateva zeci de persoane asteptau începerea Messei (Liturghiei catolice). Bomba a fost amplasata în apropierea unui stâlp de pe culoarul central și a deteriorat unele bănci, provocând un nor mare de fum, în catedrală.

Zona a fost izolata și echipa de geniști a inspectat-o, pentru a se lamuri daca mai exista si alte bombe. Poliția i-a interogat pe cei prezenti și a vizionat înregistrările camerelor de supraveghere aflate în piața din fața catedralei.

Anchetatorii au subliniat că bomba este similara cu cele utilizate, de obicei, de mici grupuri extremiste de stânga. Se pare că a fost un dispozitiv exploziv mic, de foarte mica putere, artizanal.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.