Coreea: peste 45.000 de crestini, pe stadionul din Suwon

Creștinii trebuie sa fie “faruri luminoase si raze de speranță pentru poporul coreean”: aceasta este dorința Cardinalului Filoni.

Mai mult de 45.000 de persoane au fost prezente, ieri, la Messa (Liturghie catolica) celebrată de Cardinalul Fernando Filoni, prefect al Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor, pe stadionul din Suwon.

Cardinalul se afla în prezent intr-o vizită pastorală în Coreea de Sud, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la fondarea Episcopiei, a doua în Coreea, ca marime, dupa Seul.

“O Biserică hristologică este cu adevărat un semn de reconciliere și speranță în societate”, a mai spus cardinalul în predica sa, conform agenției de știri Fides.

Eparhia a fost infiintata de Papa Paul al VI-lea, in 7 octombrie 1963.

El a subliniat “schimbările sociale și economice profunde”, care afectează în prezent domeniile familiei, tinerilor, pierderea valorilor religioase și morale.

Episcopul Matthias Ri Iong-hoon, Episcop de Suwon, si-a exprimat recunoștința in fața Papei și Cardinalul Filoni: “credincioșii se simt încurajați și fericiti. Această sărbătoare a fost un semn puternic al unitatii cu Vaticanul, care ne dă bucurie și speranță”.

Dieceza de Suwon tine alaturi un milion de catolici, fiind deservita de 430 de preoți. Seminarul inter-diecezan din Suwon gazduieste in prezent 190 de seminariști, din 40 Dieceze și din țările vecine si China.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.