Egipt: Guvernul transmite un sentiment de securitate tarii

Guvernul din Egipt a reiterat poziția sa fermă, in aceste zile, împotriva Fratiei Musulmane, în timp ce încerca să transmită un sentiment de securitate tarii – văzut ca esențial după atacul cu bombă, de luni, în capitala Sinaiului de Sud, in regiunea stațiunilor de la Marea Roșie.

Cabinetul a anunțat, între timp, că va scoate Fratia Musulmana din lista organizațiilor non-guvernamentale (ONG-uri) autorizate de către Ministerul Afacerilor Sociale. Acest lucru este pur și simplu o formalitate, conform unor surse judiciare, deoarece nimeni – nici chiar Fratia Musulmana – nu a contestat decizia de a bloca activitățile și activele grupului.

In prezent, exista un semnal politic clar – așa cum suna si anunțul ministrului de interne Mohamed Ibrahim vizavi de un plan de instalare a mai multe camere video în sit-urile turistice, începând din Cairo și Giza, cu referire explicita la Sharm El-Sheikh – în încercarea de a transmite o imagine de securitate tarii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.