Cel mai mare si cel mai rafinat capitel al Corintului, descoperit in regiunea Marmara

O echipă de arheologi turci a anunțat că a descoperit “cel mai mare și cel mai rafinat” capitel al Corintului, construit pe teritoriul Imperiului Roman, în regiune Marmara, a raportat mass-media turcă, in aceste zile.

Capitelul de 20 de tone masoara 2,5 metri înălțime și are un diametru de 1,9 metri. Acesta a fost descoperit în urma săpăturilor efectuate la Templul lui Hadrian din Erdek, construit în perioada împăratului roman Hadrian (117-138 d.Hr).

Șeful echipei de la Universitatea Ataturk din Istanbul, Nurettin Kochan, conform Hurriyet: “uimește chiar și Templul Baalbek al lui Jupiter, din Liban, considerat a fi cel mai mare si cel mai spectaculos templu corintian din lume”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.