Kameriye: cea de -a doua Casa a Maicii Domnului din Turcia, deschisa in curand pentru – cei ce vor sa se casatoreasca

Lucrările unui proiect sunt aproape de terminare, legate de o biserică ortodoxă veche de 1.800 de ani, situata pe insula Kameriye, în orașul de la Marea Egee, Marmaris, considerata a fi cea de-a doua casă a Maicii Domnului, din Turcia.

Aceasta este pregatita sa fie deschisa turistilor, conform Agenției Anadolu.

Marmaris Trade Center (OTM) a inițiat un proiect înca din 2010, de restaurare a bisericii și de redeschidere a acesteia pentru credinciosii si turistii care vor sa se casatoreasca. Proiectul, intitulat “Cinci piese de aur”, a fost aprobat de administratia provinciei, in luna februarie.

Președintele OTM, Mehmet Baysal, a declarat că lucrările de restaurare, ale proiectului, au fost stabilite pentru a începe în curând. El a spus că o echipă formată din experți ai culturii și din Direcția Turismului și Consiliul Mugla al Monumentelor au facut o serie de notari vizavi de istoria, structura arhitecturală a Insluei Kameriye și au adunat informații despre biserici similare, pentru a crea o bază de date necesara proiectului de restaurare.

Biserica Kameriye, la care se ajunge dupa o călătorie de 20 de minute cu barca, din Bozburun, este vizitata de o mulțime de turiști în lunile de vară, în special de ortodocsi.

Unii turiști se opresc pe insula si aprind lumânări si candele într-o capelă numită “Biserica Ruinată”. Altii, innoada bucăți de pânză, din propria vestimentatie, de copacul din fața bisericii, obisnuiti sa isi puna o dorinta care urmeaza sa li se indeplineasca.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.