La doar 45 de ani, Pr. Nicolae Voinea a trecut la cele vesnice – Protopop de Lazio I si paroh al bisericii Roma III

“Episcopia Ortodoxă Română a Italiei anunță cu durere trecerea la cele veșnice, după o scurtă și grea suferință, cauzată de un accident vascular cerebral, a Preacucernicului Părinte și Frate împreună-slujitor Nicolae (Nicu) Voinea, Protopop al Protopopiatului Lazio I și paroh al Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci – Roma III, la vârsta de 45 de ani.

În numele clerului și al credincioșilor Episcopiei noastre, Îl rugăm pe Dumnezeu să mângâie și să întărească pe preoteasa Ancuța și pe copiii Maria, Emanuel și Vladimir, precum și pe membrii familiei sale din România, pentru a putea purta povara despărțirii de soțul, de tatăl și respectiv de fiul și fratele sau cumnatul lor, și să pogoare Harul Sau cel mângâietor peste toți fiii duhovnicești ai Părintelui Nicu, râmași „orfani” de părintele lor!

„Cu sfinții odihnește, Hristoase, sufletul adormitului robului Tău, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit”.

Înainte de a fi transportat în România și înmormântat în cimitirul din satul natal, Movilița (Jud. Vrancea), trupul părintelui Nicu va fi depus, spre a i se putea aduce un ultim omagiu, la biserica Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci, Roma III, unde se va săvârși Slujba Înmormântării, la o dată și o oră ce se vor comunica ulterior.

Veșnica pomenire sufletului fratelui și părintelui nostru Nicolae (Nicu)!

Cu nădejde în mila și ajutorul Domnului nostru Iisus Hristos, biruitorul morții,

† Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.