Bruxelles: intalniri ale Catolicosului Aram I cu oficilitati. Problema genocidului armean

Cu ocazia prezenței sale la Bruxelles, la cea de-a 3-a Conferință a Comitetelor Genocidului Armean in Europa, Catolicosul Aram I al Ciliciei a avut ocazia întâlnirii cu reprezentanții țărilor și instituțiilor UE, în timpul dineurilor oficiale.

La un prânz oferit de Ambasadorul Libanului în Belgia, Catolicosul s-a întâlnit cu reprezentanții comunității libaneze la Bruxelles si cu reprezentanții Vaticanului. Catolicosul a mulțumit ambasadorului, pentru invitația și cuvântul său de salut, subliniind contribuția armenilor libanezi în Liban și coexistența pașnică a poporului său. Sanctitatea Sa a vorbit despre rolul important pe care Libanul l-a jucat și continuă să il joace, ca punte între Est și Vest.

Catolicosul Aram I s-a mai intalnit cu reprezentanți din diferite țări, la un dineu oferit de ambasadorul Armeniei in Uniunea Europeană, în onoarea Catolicosului și a lui Pako Sahakian, Președintele Karabagh. În timpul discursurilor formale, atât Catolicosul cat și Președintele Karabagh au abordat problema genocidului armean, a recunoașterii acestuia de către Turcia și a obligațiilor la despagubiri. Ambii vorbitori au asigurat publicul că armenii, din Armenia, diaspora sau Karabagh trebuie sa-si exprime cererea lor pentru dreptate printr-o singură voce.

Înainte de a pleca la aeroport, Sanctitatea Sa Aram I și Președintele Karabagh au depus o coroană de flori la Monumentul Martirilor Genocidului Armean din Bruxelles. Ambasadorii din Liban și Armenia l-au însoțit pe Catolicos la aeroport.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.