Papa: luteranii si catolicii se pot deja bucura de unele roade, pe calea apropierii dintre ei

Pentru Papa, luteranii și catolicii se pot deja “bucura acum de unele roade”, in urma marsului lor pentru unitate, “chiar dacă acestea sunt încă imperfecte”: el i-a incurajat pe acestia “sa se apropie de Domnul nostru Iisus Hristos, cu un spirit umil”, pentru “a fi mai aproape unul de celalalt” și “sa-L cheme pe Dumnezeu pentru darul unității”, pentru ca El este “ghidul”.

Ieri, Papa Francisc a primit în audiență o delegație a Federației Mondiale Luterane și pe membrii Comisiei Luterano-Catolice pentru Unitate, la Vatican.

El a lăudat “numeroasele măsuri adoptate în ultimele decenii în relațiile dintre luterani (foto: impartasire la luterani) și catolici, nu numai în cadrul dialogului teologic, ci, de asemenea, in cooperarea frățească din multe domenii pastorale, mai ales în angajamentul in progresarea ecumenismului spiritual”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.