Funeraliile Arhiepiscopului Gabriel de Comane. Inmormantarea va avea loc sambata

Sicriul cu trupul neinsufletit al Arhiepiscopului Gabriel de Comane (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) va ajunge astazi in Catedrala Sfantul Alexander Nevsky din Paris, în jurul orei 15:00- 16:00, ora locala.

La sosirea acestuia, va fi oficiata o Slujba a Parastasului. Va urma Priveghere, cu citirea Sfintei Evanghelii, pe perioada noptii. Slujbele vor continua si maine si vineri, de asemenea.

Inmormantarea va avea loc sâmbătă 2 noiembrie. Ea va începe la ora 8:00, cu o Sfanta Liturghie în Catedrala Sf. Alexander Nevsky. Sfânta Liturghie va fi urmată imediat de Slujba Inmormantarii, condusa de Mitropolitul Emmanuel al Frantei.

Trupul neinsufletit va fi inmormantat în cripta Bisericii Adormirii Maicii Domnului din Sainte Genevieve des Bois.

Arhiepiscopul Gabriel de Comane, fost episcop al parohiilor Arhiepiscopiei de Tradiție Rusă din Europa Occidentală și Exarh al Patriarhului Ecumenic, s-a mutat la Domnul, in ziua de 26 octombrie, la Maastricht (Olanda), la varsta de 67 de ani, după o boală îndelungată.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.