Teologii din Bulgaria se alatura manifestantilor, in lupta impotriva diavolului din politica

Profesorii Facultatii de Teologie a Universitatii din Sofia, Bulgaria, au emis un comunicat de sustinere a studenților care au ocupat clădirea principală a celei mai vechi instituții de învățământ superior din Bulgaria.

Prin ocuparea permanentă, anunțata vineri seara, s-a cerut demisia imediată a Premierului bulgar Plamen Oreșarski și dizolvarea Parlamentului.

Este o continuare a proitestelor de strada din vara, indreptate împotriva grupurilor de afaceri și a politicii tulburi, provocate de numirea controversatului mogul media, Delian Peevski, ca șef al Agenției de Stat a Bulgariei pentru Securitate Națională (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Declarația de Marți, semnată de 12 cadre didactice de la Facultatea de Teologie, își exprimă solidaritatea cu elevii și indignarea civila fata de starea politica din Bulgaria.

“Să ne opunem, față în față, celor care astazi personifica diavolul (răul) – Consiliul de Miniștri, Parlamentul, Curtea Constituțională și toate instituțiile de stat responsabile de haosul și prăbușirea statalității”, declara profesorii, conform publicatiei Novinite.

“Ca membri ai Sfintei Biserici Ortodoxe, facem apel la toți creștinii să-și exprime activitatea lor creștină și să apere în practică principiile si valorile lor morale”, adaugă acestia.

Normele interne ale Universitatii din Sofia si legislația din Bulgaria interzic orice activitate politică și religioasă in cadrul universității.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.