Megara devine sit arheologic protejat – 4.000 de hectare de teren

Consiliul Arheologic Central Grec (KAS), a votat miercuri, în unanimitate, ca o suprafață de 4.000 de hectare din regiunea de vest Attica, din Megara, sa fie inclusa pe lista destinata protejarii ca sit arheologic.

Situata în partea de nord a Canalului Corint, vizavi de insula Salamina, Megara a fost un centru comercial important în antichitate, noua zona arheologică incluzand două porturi antice.

În ciuda preocupărilor privind mărimea șantierului și a dificultăților pe care le-ar implica excavarea completa, a declarat KAS, ieri, protejarea antichităților semnificative merită protecție deplină.

Astfel de descoperiri semnificative includ băi romane din epoca, un apeduct, fortificații impresionante, morminte care conțin ofrande valoroase de înmormântare și o agora antică, printre altele.

Decizia KAS va însemna că toate sit-urile de excavare, separate, care au apărut la intervale de timp, din anii 1930 si până în prezent, vor fi cuprinse în zona de 4.000 de hectare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.