Soci: CSTO va emite in aceasta seara o declaratie comuna, legata de situatia din Siria

Summit-ul actual din Soci, al Organizatiei Tratatului de Securitate Colectivă, urmeaza sa emita o declarație comună privind Siria, in aceasta seara, conform radioului Vocea Rusiei.

Președintele Putin a vorbit despre acest lucru, în Soci, înainte de a intra la sesiunea de azi a summit-ului.

“CSTO nu poate ignora o problemă atât de serioasă, precum conflictul din Siria. Grupurile militante, care sunt active pe teritoriul acestei țări, nu au apărut de nicăieri și nu vor dispărea. Problema mișcării teroriste dintr-o tara in alta este una foarte reala și poate afecta în mod direct interesele oricareia dintre țările noastre”, a declarat Putin, in deschiderea reuniunii Consiliului de Securitate al OTSC.

Participanții la întâlnire “vor lucra în abordarea generala a problemei”, lucru care se va reflecta într-o declarație făcută de statele CSTO cu privire la problema Siriei, a spus Putin.

În acest sens, Putin a amintit atacul terorist din Kenya și recentul atac terorist din Irak, adaugand ca sute de oameni mor ca urmare a unor acțiuni armate , in fiecare zi.

“Situația, în alte țări din regiune, este și mai alarmantă. În general avem probleme, cand vorbim despre ziua de astazi, și trebuie să ne gândim la modul neutralizarii amenințărilor actuale care exista la nivel mondial, care ne afectează în mod direct”, a mai spus el.

CSTO aduce Rusia, alaturi de Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Armenia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.