Primaria Galicea si-a sfintit noul sediu (foto)

Consiliul local al Primăriei Galicea are de anul acesta un nou sediu în care să-şi desfăşoare actul administrativ, un spaţiu mult mai încăpător, modern şi eficient. Pentru a marca acest eveniment deosebit din viaţa comunei, primarul Ion Năfliu i-a chemat alaturi pe reprezentantii Bisericii in zona, pentru a oficia slujba de sfinţire a noului sediu.

Oficialitatile locale au rostit, ulterior, scurte alocuţiuni, dupa care a fost vizitat noul edificiu, dupa cum aflam de la reporezentantul media al Arhiepiscopiei Ramnicului, Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman.

Slujba de sfinţire a sediului primăriei fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un numeros sobor de preoţi şi diaconi. După slujbă, Preasfinţitul Episcop Emilian a rostit un cuvant, în care a evidenţiat ajutorul pe care Dumnezeu îl dă celor ce Îl cheamă în rugăciune şi importanţa prezenţei simbolurilor religioase (Sfintele Icoane, Sfânta Cruce) în instituţiile publice.

În cadrul evenimentului, corul de copii „Vocea Topologului”, sub îndrumarea părintelui Ion Tiţu, a susţinut un recital de cântece religioase.

„Momentul sfinţirii a fost o mare bucurie pentru noi, mai ales pentru faptul că între Primăria Galicea şi Parohia Galicea, în care se află acest sediu, există o bună conlucrare pentru binele locuitorilor din această comunitate. Primăria a susţinut toate activităţile religioase, sociale şi pastoral-misionare ale parohiei noastre. Prezenţa soborului de preoţi de la parohiile din comună reflectă buna relaţie pe care o avem cu autorităţile locale şi cu domnul primar care se află printre consilierii noştri parohiali.”, a declarat părintele paroh Ion Tiţu, de la parohia Galicea, Protopopiatul Râmnicu Vâlcea.

„Noul local al Primăriei Comunei Galicea, un edificiu modern, construit în aceşti anii de criză economică, are toate utilităţile şi dotările necesare pentru a se desfăşura un proces administrativ de calitate. Era imperios necesară o astfel de investiţie, întrucât actualul sediu are o vechime de peste o sută de ani, este un local cu spaţii insuficiente şi depăşit din punct de vedere seismic, tehnologic şi al siguranţei în exploatare.”, a declarat primarul Ion Năfliu, care a mai adăugat că tot în aceste zile în localitate se desfăşoară şi prima ediţie a Festivalului Cultural „Toamna Galicenilor”.

La eveniment au mai luat parte Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea – Ion Cîlea, Subprefectul judeţului Vâlcea – Aurora Gherghina, Părintele Nicolae Alin Gherghinoiu, Protoiereu de Râmnicu Vâlcea, membrii Consiliului local al Primăriei Galicea, parlamentari, primari ai localităţilor învecinate, oameni de cultură, personalităţi ale vieţii social-politice judeţene, precum şi credincioşi din comuna Galicea.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.