A fost hirotonita prima femeie-episcop din Marea Britanie si Irlanda

In aceste zile, Pat Storey a fost facuta episcop al Bisericii Anglicane, devenind astfel prima femeie din Marea Britanie și Irlanda care ocupa o astfel de pozitie.

Căsătorita, in varsta de 53 de ani, ea devine astfel Episcop de Meath și Kildare, în regiunea centrală a Irlandei. Aceasta a declarat ca a fost “emoționata și descurajata de această nouă aventură”.

Biserica din Irlanda cuprinde atât Republica Irlanda cat și Irlanda de Nord, care face parte din Regatul Unit.

Biserica din Țara Galilor și Scoția a adoptat o lege care le permite femeilor sa fie episcopi, dar nu au numit încă nicio femeie pe acest post, în timp ce Biserica Angliei se asteapta sa aprobe legislația în curând, în ciuda opoziției puternice a tradiționaliștilor.

Storey, care are doi copii, a crescut în Belfast, a studiat la Dublin și a fost, până acum, rector în Londonderry, Irlanda de Nord.

Richard Clarke, Arhiepiscop de Armagh și Primat al Intregii Irlande a declarat, despre noul episcop: “Este o persoana de mare căldură, inteligența și profunzime spirituală”, conform VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.