Vatican si Palestina: lucrarile la Acordul Global continua

Comisia Bilaterala a Vaticanului și Statul Palestina au lansat o declarație comună, odata cu încheierea reuniunii care a avut loc ieri.

Intalnirea a urmarit evaluarea lucrarilor efectuate de catre un grup tehnic comun, pe marginea Acordului Global, care urmeaza Acordului de Bază, semnat pe 15 februarie 2000. Ultima reuniune oficială avusese loc la Ramallah, la Ministerul Afacerilor Externe al Statului Palestina, pe 30 ianuarie 2013. Intalnirea de ieri a urmarit si planificarea unor pasi viitori, in scopul accelerarii incheierii acordului.

Discuțiile au fost prezidate de Mons Antoine Camilleri, sub-secretar pentru relațiile Vaticanului cu statele, și de ambasadorul Rawan Sulaiman, ministrul adjunct al Afacerilor Externe pentru Afaceri Multilaterale ale Statului Palestina.

Discuțiile au avut loc într-o atmosferă cordială și constructivă. Comisia a constatat cu mare satisfacție progresele înregistrate în formularea textului acordului, care se ocupă cu aspectele esențiale ale vieții și activitatii Bisericii Catolice din Palestina, și a încurajat eforturile grupului tehnic comun, îndemnându-l să finalizeze discuțiile privind paragrafele care au mai ramas, din text, a căror formulare este deja într-un stadiu avansat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.