Friday 27 september 2013

Vatican si Palestina: lucrarile la Acordul Global continua

Comisia Bilaterala a Vaticanului și Statul Palestina au lansat o declarație comună, odata cu încheierea reuniunii care a avut loc ieri.

Intalnirea a urmarit evaluarea lucrarilor efectuate de catre un grup tehnic comun, pe marginea Acordului Global, care urmeaza Acordului de Bază, semnat pe 15 februarie 2000. Ultima reuniune oficială avusese loc la Ramallah, la Ministerul Afacerilor Externe al Statului Palestina, pe 30 ianuarie 2013. Intalnirea de ieri a urmarit si planificarea unor pasi viitori, in scopul accelerarii incheierii acordului.

Discuțiile au fost prezidate de Mons Antoine Camilleri, sub-secretar pentru relațiile Vaticanului cu statele, și de ambasadorul Rawan Sulaiman, ministrul adjunct al Afacerilor Externe pentru Afaceri Multilaterale ale Statului Palestina.

Discuțiile au avut loc într-o atmosferă cordială și constructivă. Comisia a constatat cu mare satisfacție progresele înregistrate în formularea textului acordului, care se ocupă cu aspectele esențiale ale vieții și activitatii Bisericii Catolice din Palestina, și a încurajat eforturile grupului tehnic comun, îndemnându-l să finalizeze discuțiile privind paragrafele care au mai ramas, din text, a căror formulare este deja într-un stadiu avansat.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile