Islamistii au distrus mai multe cruci, statui si mobilier in bisericile din nordul Siriei

Luptătorii jihadisti cu legaturi la reteaua al-Qaeda au incendiat, ieri, mai multe statui si cruci din interiorul bisericilor din nordul Siriei, distrugand in plus si o cruce amplasata pe un turn cu ceas al unei biserici, conform radioului Vocea Rusiei.

Luptatorii Statului Islamic din Irak și Levant (ISIL) au patruns în Biserica Greco-Catolica a Fecioarei Bunei Vestiri, din nordul orașului Raqa, și au incendiat mobilierul religios din interior, conform unui observator pentru drepturile omului, din Siria.

Ei au făcut același lucru in Biserica Catolică Armeană a Martirilor, distrugand, de asemenea, o cruce aflata deasupra turnului cu ceas, înlocuind-o cu steagul ISIL, conform aceluiasi observator.

În cazul în care ISIL va cuceri orașul, va fi impusa o versiune strictă a Shariei (Legea Islamică) asupra populației.

Observatorul, cu sediul la Londra, a denunțat aceste atacuri “împotriva libertății religioase, care sunt un atac la adresa revoluției siriene”, mai aminteste raportul emis in ultimele ore de radioul Vocea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.