Paste Barilla: boicot cauzat de refuzul presedintelui firmei de a face spoturi cu familii gay

Președintele firmei Barilla, din Italia, cel mai mare producator de paste din lume, a stârnit o dezbatere publică aprinsa și un boicot al afacerii sale de familie, ieri, când a declarat că nu va face spoturi care sa portretizeze familiile gay. “Nu aș face un spot cu o familie homosexuala. Nu din lipsă de respect, dar pentru că nu-mi place ce fac ei. Ideea mea de familie este una clasica, in care femeia are un rol fundamental”, a declarat Guido Barilla, pentru programul de radio Zanzara. “Avem un concept diferit, vizavi de famila gay. Pentru noi, conceptul sacru al familiei rămâne o valoare fundamentală a societății”.

Gazda show-lui a avertizat, insa, ca si persoanele gay consuma pastele firmei. “Asta e bine, dacă le plac pastele noastre si publicitatea noastra, ei pot sa manance. În caz contrar, ei pot mânca alte paste. Nu-i poti multumi pe toti”, a spus Barilla, unul din trei frații care controlează compania privata, care raporta 3,9 miliarde de euro ca venituri, în 2010, și care are peste 14.000 de angajați în Italia și în străinătate, conform Agentiei Ansa. “Eu respect pe oricine face ceea ce vrea să facă, fără a-i deranja pe alții. Sunt, de asemenea, în favoarea căsătoriei între homosexuali, dar nu si a adoptiei în familii gay. Ca tată a mai multi copii, cred că e foarte greu să crești copiii într-un cuplu de același sex”.

În câteva ore , activiștii și politicienii italieni au lansat un boicot al produselor Barilla, care numara 20 de branduri de paste, sos, și diverse alimente la borcan. “Am acceptat invitația de a nu mânca pastele lor”, a declarat Aurelio Mancuso, presedinte al grupului pentru drepturile homosexualilor “Egalitatea Italia”.

“Aici avem un alt exemplu de homofobie, în stil italian”, a declarat Alessandro Zan, un parlamentar al Partidului de stanga SEL.

“Sunt pentru boicotarea Barilla și ii invit si pe alti parlamentari să facă același lucru. Mi-am schimbat deja firma de paste”. Barilla a avut, insa, in acelasi timp, si susținătorii săi. “Sunt alaturi de Guido Barilla, in aceste atacuri asupra libertăților civile”, a spus Maria Rita Munizzi, președintele Miscarii Părinților. “Apreciem alegerea de a prezenta produsele proprii, prin familia naturală”.

Compania este fondata inca din anul 1877.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.