Deputat rus anti-propaganda gay, atacat in biserica

Biserica Sfântului Petru din Sankt Petersburg, a fost atacata în noaptea de duminică, conform presei locale.

Atacul literalmente a eșuat: camerele video de supraveghere au arătat cum unul dintre cei doi atacatori mascati avea mana in flacari, după ce sticla Molotov, pe care a incercat sa o lanseze, nu a reușit să sparga o fereastră, conform site-ului de știri Fontanka.

Cladirea nu a fost distrusa, o singura rama a unei ferestre fiind arsa.

S-a deschis un dosar penal, pe marginea actului de huliganism, conform declaratiei de ieri a unui purtător de cuvânt al Poliției municipale, pentru Ria Novosti.

Atacul l-a vizat pe deputatul Vitalie Milonov, care se afla in biserica, acesta fiind “acuzat” de lansarea proiectului de lege privind “propaganda Gay” in Rusia. Intrebat despre prezentul atac, Milonov a facut referire la “atacul decadenței morale în Rusia”, citând ca exemplu un miting al adeptilor Pastafarienismului, a caror Biserica a fost inregistratata la nivel oficial in Rusia, si care a mărșăluit zilele trecute prin Sankt-Petersburg. Cu toate acestea, legiuitorul s-a ferit sa acuze in mod direct secta.

“Este un spirit bolnav, care a pătruns in societatea noastră”, a spus Milonov, conform publicatiei Komsomolskaia Pravda.

Milonov, in varsta de 39 de ani, a fost principala forță motrice a interzicerii “propagandei homosexuale” printre minori, introdusa în Sankt Petersburg în 2011 și, ulterior, adoptata la nivel federal, în ciuda protestelor internationale. Fostul hippie, transformat in crestin ultraconservator, a incercat, fără succes, de asemenea, să pedepseasca stelele pop Madonna și Lady Gaga, pentru susținerea drepturilor homosexualilor in show-urile lor din Rusia – care, a spus el, s-au ridicat la nivel de “propaganda gay”.

O biserică a mai fost atacata, în cel de-al cincilea cel mai mare oras din Rusia, Nijni Novgorod, în iunie. Poliția locală a dat vina, in cazul acelui atac, pe doi activiști ai Frontului radical de Stanga, a cărei conducere a spus că, în ciuda ideologiei ferme ateiste a grupului, nu aproba incendierea bisericilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.