Expozitie ortodoxa la metrou: Cele doua increstinari ale Rusiei

O expoziție intitulată “Două increstinari ale Rusiei”, legata de viața contemporană a Ortodoxiei Ruse, s-a deschis în galeria de metrou din Moscova.

Galeria foto a metroului, care s-a deschis in stația de metrou Vystavochnaya inca din 2005, ar putea rivaliza cu unele dintre principalele săli de expoziție, din punct de vedere al numărului potențialilor vizitatori.

Stația este situată la etajul inferior al centrului international de afaceri Moscova-City, alături de complexul expozițional Expocenter. Călătorii pot petrece cele opt minute de așteptare, pana la sosirea metroului, privind la poze.

Expoziția deschisa recent la metrou este dedicata celor doua date: 1025 de ani de la increștinarea statului rus și 25 de ani de revigorare a vieții Bisericii din fosta Uniune Sovietică (adesea numita “a doua increstinare”).

Treizeci de lucrări, create în ultimii 25 de ani, descriu viata Bisericii Ortodoxe Ruse, din Yakutia pana in Antarctica, din Kiev până la Vladivostok.

Ele arata viața caritabila a Bisericii și portretele unor renuniti clerici, preoți și enoriași.

Expozitia “Cele doua increstinari ale Rusiei” este deschisă până pe data de 10 septembrie.

…Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.