Patriarhul Bulgariei: liderii natiunii sunt pusi acolo sa slujeasca

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, Neofit, spune că Dumnezeu pune oamenii în poziții de conducere nu pentru a-si satisface ambițiile lor personale și obiectivele, ci pentru a fi slujitori ai poporului.

Neofit – Patriarhul Bisericii, ales în februarie 2013 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), intr-un moment al unor proteste anterioare care au avut loc pe marginea problemelor legate de nivelul de trai – a luat in discutie fondul continuării protestelor anti-guvernamentale.

În timp ce s-a situat, practic, pe o pozitie distantata de ambele parti, Patriarhul a emis anterior totusi un mesaj, catre protestatari, transmitandu-le acestora binecuvantarea sa.

Vorbind, in data de la 4 iulie, in cadrul unei ceremonii la care a primit un premiu pentru conducere, Neofit a declarat ca un lider real este cel care s-a dedicat complet voii lui Dumnezeu și ingrijirii oamenilor. Acest lucru trebuie făcut nu din silă, ci de bunăvoie, a mai spus el.

Neofit a mai declarat că umilința este o virtute necesară pentru un adevărat lider.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.