Islamistii, banuiti de provocarea exploziilor din templul budist Bodh Gaya

Poliția indiană a raportat mai multe explozii de mică intensitate in interiorul complexului templului budist Bodh Gaya, astazi, precizand ca două persoane au fost rănite. Templul se afla, insa, în condiții de siguranță.

Budiștii din toată lumea viziteaza templul, aflat partea de rasarit a statului Bihar, acestia avand credinta ca un copac aflat in cadrul complexului ar fi “acela sub care Buddha ar fi atins iluminarea”.

“Copacul sfânt Bodhi este in siguranta și nu s-a semnalat nicio deteriorare a acestuia”, a precizat seful politiei din Bihar, Abhayanand, confirmand exploziile.

Doi călugări, un myanmarez și un tibetan, au fost spitalizati.

Mai multe surse din Ministerul de Interne au declarat, insa, in ultimele ore, ca serviciile inteligente au emis avertizari la adresa autorităților din Bihar, în ultimele luni, avertizând că militanții islamiști ar putea ataca templul, in semn de razbunare pentru uciderea musulmanilor din Rohingyas, in Myanmar-ul budist. Lupta dintre comunitatile budiste și musulmane din Rohingya a izbucnit în statul Rakhine din Myanmar la mijlocul lunii iunie 2012.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.