Guvernul grec numeste preoti care sa predea Coranul in greaca. Musulmanii reactioneaza

Guvernul grec a numit 90 de preoți care sa predea Coranul în limba greacă, pentru copiii minoritari din moscheile și școlile de stat din provincia Tracia de Vest, lucru care i-a deranjat pe musulmani, interpretand gestul ca pe o încălcare a libertății religioase în țară.

“Copiilor din familiile minoritare, care studiază în școlile de stat din Tracia de Vest, le va fi predat Coranul în limba greacă”. Legea prevede că preoții trebuie sa fie cetățeni greci și membri ai minorității din Tracia de Vest.

Legea, care a fost elaborata în mod unilateral, fără consultarea populației minoritare, a fost adoptată în ciuda opoziției puternice a membrilor minorității turce și a fost criticata de Uniunea Federală a Naționalităților Europene (FUEN).

Acordand statului autoritatea de a alege imami pentru moschei și capelani, noua lege prevede, de asemenea, ca funcționarii repartizați în moscheile din regiune vor fi numiti de către un consiliu de cinci persoane, inclusiv cetățeni greci crestini. Musulmanii reprezintă aproximativ 1,3 procente, din cele 10,7 milioane de locuitori ai Greciei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.