Femei in Athos. Grecia aflata sub presiuni internationale

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, a marturisit ca Grecia este presata de organizațiile internaționale in vederea ridicarii interdicției de intrare a femeilor in Muntele Athos, numita Avaton (Άβατον), în limba greacă.

Într-un comunicat de presă emis cu ocazia vizitei Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii in Grecia, Kirill I, Mitropolitul Ilarion a subliniat că aceste presiuni urmaresc ca „Muntele Athos sa fie deschis pentru turism pentru ambele sexe, dar până în prezent rezistența Greciei în acest domeniu este solida și se spera ca aceasta sa continue sa ramana asa, pentru că orice fel de schimbări în Athos și în jur pot avea un impact fatal asupra acestei insule de spiritualitate, care constituie o moștenire comuna pentru intreaga lume ortodoxă”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.