Majoritatea islamistilor vor ca Sharia sa fie lege de stat

Marea majoritate a lumii musulmane doreste ca Sharia – codul juridic și moral islamic – sa fie lege oficiala în țările lor, conform unui nou sondaj.

Întrebati despre atentatele sinucigașe, doar 1% din musulmanii americani au declarat ca acestea sunt “de multe ori” justificate în apărarea Islamului, iar 7% “uneori”. În acelasi timp, 81% au spus ca atentatele sinucigase nu sunt “niciodata” justificate, iar 5% “rar”.

Cel mai înalt grad de sustinere în rândul musulmanilor, la adresa atentatelor sinucigașe, conform careia ele sunt “de multe ori” sau “uneori” justificate, apartine Palestinei, 40%, urmată de 39%, în Afganistan, 29% în Egipt și 26% în Bangladesh. Cele mai scăzute niveluri – mai mici decât în SUA – se inregistreaza in Rusia, cu doar 4%.

58% din musulmanii americani au respins al-Qaeda, iar 5% privesc favorabil al-Qaeda.

Peste trei sferturi din musulmanii din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Asia de Sud și Asia de Sud-Est vor ca instanțele sharia sa decida aspecte legate de dreptul familiei, cum ar fi divorțul și disputarea proprietatii, conform Forumului de cercetare Pew pentru Religie și Viață Publică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.