publicat în: Arhivă

Majoritatea islamistilor vor ca Sharia sa fie lege de stat

Marea majoritate a lumii musulmane doreste ca Sharia – codul juridic și moral islamic – sa fie lege oficiala în țările lor, conform unui nou sondaj.

Întrebati despre atentatele sinucigașe, doar 1% din musulmanii americani au declarat ca acestea sunt “de multe ori” justificate în apărarea Islamului, iar 7% “uneori”. În acelasi timp, 81% au spus ca atentatele sinucigase nu sunt “niciodata” justificate, iar 5% “rar”.

Cel mai înalt grad de sustinere în rândul musulmanilor, la adresa atentatelor sinucigașe, conform careia ele sunt “de multe ori” sau “uneori” justificate, apartine Palestinei, 40%, urmată de 39%, în Afganistan, 29% în Egipt și 26% în Bangladesh. Cele mai scăzute niveluri – mai mici decât în SUA – se inregistreaza in Rusia, cu doar 4%.

58% din musulmanii americani au respins al-Qaeda, iar 5% privesc favorabil al-Qaeda.

Peste trei sferturi din musulmanii din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Asia de Sud și Asia de Sud-Est vor ca instanțele sharia sa decida aspecte legate de dreptul familiei, cum ar fi divorțul și disputarea proprietatii, conform Forumului de cercetare Pew pentru Religie și Viață Publică.