publicat în: Arhivă

Kosovo: Biserica critica negocierile de la Bruxelles

Biserica Ortodoxă Sârbă a criticat procesul de negociere între Belgrad și Pristina, care a condus la un acord semnat la Bruxelles, spunând că acesta nu a reușit să rezolve problemele din Kosovo, unde sârbii continuă să sufere.

La sfârșitul unei reuniuni de două săptămâni la Belgrad, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe a emis o declarație, spunând că protectoratul internațional, forțele NATO din Kosovo și recentele discuții la nivel înalt de la Bruxelles nu au reușit să conducă la o mai mare justitie sau la o soluție in problemele țării.

Comunicatul mai arata ca, după distrugerea și profanarea bisericilor și mănăstirilor ortodoxe, expulzarea a sute de mii de sârbi, traficul de organe umane și alte astfel de crime, în Kosovo, sârbii sunt acum supusi unei mai mari forme a raului si violenței: distrugerea barbară a mormintelor, crime, atacuri si amenintari asupra proprietatilor, instituirea de ghetouri.

Sinodul a continuat, apoi, să reitereze faptul că a respins ferm recunoașterea directă sau indirectă a statului fantoma Kosovo, în afara teritoriului Serbiei.