Conferinta Episcopala Ortodoxa din Benelux

Conferinta Episcopala Ortodoxa din Benelux s-a intrunit ieri la Bruxelles, la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe, sub presedintia Mitropolitului Pantelimon al Belgiei (Patriarhia Ecumenica) – foto. La intalnire a participat si Episcopul Marc, reprezentant al Mitropolitului Iosif, trezorier, din Patriarhia Romana.

Aceasta a fost cea de-a 5-a adunare a Conferintei, dupa crearea sa, in 2010. Participantii la conferinta au abordat mai multe teme importante, printre care consolidarea unitatii si bunei intelegeri intre diversele eparhii ortodoxe din cele trei monarhii ale uniunii economice Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg), mai ales cat timp activitatea lor pastorala devine din ce in ce mai greoaie, in conditiile de astazi.

De asemenea, acestia au mai discutat despre: cursurile de religie in scolile belgiene, eforturile intreprinse in recunoasterea oficiala a Bisericii Ortodoxe de autoritatile din Olanda, dezvoltarea dialogului intre Biserica Ortodoxa si Biserica Romano-Catolica in cele trei tari din Benelux.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.