Terorism: Politia din Brescia aresteaza un marocan islamist Sharia4

Poliția din Brescia, in apropierea Milano, a arestat ieri un presupus cap al filialei italiene a unei organizații islamiste cu sediul în Belgia, fiind suspectat de planificarea unor atacuri în Italia.

In varsta de 21 de ani, italianul de origine marocană a locuit cu familia sa în apropiere de Brescia, de cand era copil, a spus poliția. Recent, el a înființat o sectiune italiana a organizatiei Sharia4 – Web, o mișcare începuta în Belgia, în 2010, inspirata de predicatorul jihadist Omar Bakri, conform Politiei. Sharia4 a fost interzisa în mai multe țări europene.

Liderul a fost arestat sub suspiciunea formarii de teroriști și incitarii la ură religioasă și rasista, a declarat poliția, conform agentiei ANSA.

Alte două persoane sunt în curs de investigare, banuiti de comiterea acelorași infracțiuni.

Poliția anti-terorism a percheziționat casele a patru marocani, lângă Brescia, la 100 km est de Milano, și în jurul Pordenone, un oraș din nord-estul Italiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.