Biserica Greciei se opune muncii in ziua de duminica

Chestionat despre ziua de munca libera, de duminica, adusa in discutie de Ministerul Grec al Dezvoltării Economice, Mitropolitul Dionisie de Corint, responsabil pentru relatii cu presa al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, a răspuns:

“Sfântul Sinod, acum ca și în trecut, si-a afirmat o poziție clară și responsabilă fata de aceasta problema. Ziua de duminică, așa dupa cum reiese foarte clar chiar din cuvantul in sine, este ziua dedicată Domnului.

In concluzie, poziția Bisericii este urmatoarea: duminica ar trebui să rămână zi de sărbătoare, care sa le ofere creștinilor posibilitatea nu numai să se roage la Dumnezeul lor, ci si sa se si odihneasca dupa ostenelile saptamanii și să se pregătească pentru cele de săptămâna viitoare”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.