Falsul Eden al jocurilor de noroc. Societatea dependenta de jocuri

În ultimii ani, episcopii din Canada și-au exprimat îngrijorarea cu privire la dependența tot mai mare a societății fata de jocurile de noroc, luand in considerare riscurile potențiale la care se supune comunitatea sau fiecare persoana fizica in parte.

Pornind de la intentia orașului Toronto de a construi un nou și mare cazinou, Cardinalul catolic Thomas Collins a lansat o scrisoare pastorală privind jocurile de noroc, jocurile in general si cazinourile, adresata celor din Arhidieceza sa.

Cardinalul Collins a oferit cateva explicatii, in ultimele zile, si radioului Vaticanului, vizavi de preocupările sale privind amploarea pe care o cunosc jocurile de noroc legalizate. Deși, acesta spune, ca jocurile de noroc, în sine, nu par a fi un rau direct, totusi Cardinalul Collins ia act de invataturile Bisericii Catolice, aratand ca problemele care pot apărea in urma jocurilor de noroc cunosc un spectru larg.

“În primul rând, ele duc la nedreptati”, spune el. “Există numeroase probleme în urma consumarii banilor destinati mancarii, pentru jocurile de noroc, lucru care provoaca un disconfort evident in cadrul familiei jucatorului”.

O alta problemă este, de asemenea, dependenta. “Jocurile de noroc ne pot subjuga. Insa, jocurile de noroc nu creeaza doar dependenta pentru jucator. Ne gândim mereu doar la inrobirea jucatorului, insa aceasta robie se extinde chiar si la nivel de guvern. Guvernele primesc extrem de multi bani din jocurile de noroc, din impozitarea acestora, si tocmai de aceea ele ajung sa promoveze jocurile de noroc”.

„Biserica, de asemenea”, mai spune Cardinalul Collins, „poate fi înrobita de jocurile de noroc, atunci când aceasta devine dependenta de jocurile de noroc, fără a fi suficient de conștienta de problemele cauzate de acestea”.

Din aceste motive, printre multe altele, mai spune Cardinalul Collins, “jocurile de noroc, pur și simplu, imbolnavesc comunitatea”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.