Ramasitele pamantesti ale Reginei Alexandra au ajuns si ele in Belgrad

Rămasitele pamantesti ale Reginei Alexandra, soția ultimului monarh al Iugoslaviei, Petru al II-lea Karadjordjevic, au sosit din Grecia in Belgrad saptamana trecută.

Sicriul, însoțit de membrii familiei regale, a fost întâmpinat pe Aeroportul din Belgrad, de consilierul special al Președintelui sârb, Oliver Antić, de ambasadorul grec în Serbia, Demostene Stoidis, și de Episcopul ortodox sarb Atanasije Rakita.

Ramasitele au fost duse in Capela Regală Sfantul Andrei Intaiul Chemat, din Belgrad, unde rămășițele lui Petar II și ale mamei sale, Regina Maria (vezi ARHIVA), au sosit si ele recent.

Regina Alexandra a fost fiica regelui Alexandru al elenilor si al Printesei Aspasia a Greciei și Danemarcei. Ea s-a născut în Atena, in data de 25 martie 1921, și a murit în Marea Britanie, pe 30 ianuarie 1993. Regina a fost îngropata în prealabil in cimitirul Palatului Regal din apropierea Atenei.

Regina Alexandra s-a căsătorit cu ultimul monarh iugoslav, în Marea Britanie, în 1944. Ea a fost mama Prințului Alexandru Karadjordjevic.

Regele Petru al II-lea, mama lui, Regina Maria, și soția sa, regina Alexandra, vor fi înmormântati in Mausoleul Regal Biserica Sf. Gheorghe, pe Dealul Oplenac din Topola, in data de 26 mai.

Peste 2.500 de persoane din întreaga lume, inclusiv reprezentanți ai familiilor regale din Marea Britanie, Grecia, Spania și familiile imperiale japoneze si-au anunțat venirea pentru participarea la înmormântare.

Capela Regală din Complexul Regal din Belgrad va fi deschisa pentru vizitare în zilele de sâmbătă și duminică, intre orele 10 – 14, până pe 26 mai.

…Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.