Bisericile cer eliberarea lui Timosenko din inchisoare

Liderii organizatiilor crestine au cerut Presedintelui ucrainean sa o elibereze pe Timosenko din închisoare.

Șefii mai multor organizații creștine religioase, cu excepția Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, au cerut Președintelui Viktor Ianukovici să demonstreze milă, la sarbatoarea Paștilor, si sa ierte pe fostul Prim-Ministru al tarii, Iulia Timosenko, care a fost condamnata la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

“Cu bucurie și speranță am auzit vestea – de Ziua Bunei Vestiri – a Deciziei Președintelui de a ierta pe Iuri Luțenko și Georgy Filipciuk. Acest act de caritate al Președintelui a devenit un pas serios in repararea consecințele justiției selective din statul nostru”, a declarat Batkivscina – partid de opozitie – citând mesajul lui Ianukovici.

Fără a interveni în treburile statului, Biserica cere iertare, milă și dragoste pentru alte persoane, se arata in noul mesaj. “Iertarea Iuliei Vladimirovna Timoșenko și eliberarea ei din închisoare ar celebra aceste virtuți divine”.

Mesajul a fost semnat de către șeful auto-proclamatei Patriarhii a Kievului, Filaret Denisenko, liderul Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, Sviatoslav Sevciuk, șeful auto-proclamatei Biserici Ortodoxe Autocefale Ucrainene, Metodie Kudriakov, Presedintele Uniunii Evanghelice Baptiste din Ucraina, Viaceslav Nesteruk, Episcopul Bisericii Creștine din Ucraina “Credința Evanghelică”, Mihail Panociko și Arhiepiscopul Bisericii Romano-Catolice din Ucraina, Piotr Malciuk.

Președintele ucrainean a primit, de asemenea, cereri similare de la reprezentanți din aproape toate regiunile țării, precum și din partea unor diplomați, juriști, politologi, experți, renumiți medici ucraineni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.