Nagorno Karabah: presedintele recunoaste rolul deosebit al Bisericii Armene in diaspora

Președintele Nagorno Karabah (Arțah), Bako Sahakyan, s-a întâlnit in aceste zile cu prelatul partii de Vest a Bisericii Apostolice Armene, Arhiepiscopul Moushegh Mardirossian, cu șeful Eparhiilor de Teheran și New Jugha, ale Bisericii Apostolice Armene, Arhiepiscopul Sepuh Sarkisian și Episcopul Babken Charian, precum și cu un grup de filantropi din diaspora.

Legătura Biserica-Stat, situația socio-economica în tendințele Arțah și cele regionale s-au aflat în centrul intrunirii.

Președintele Sahakyan a subliniat rolul vital al Bisericii Apostolice Armene în păstrarea identității naționale armene din diaspora, menționând că Biserica a avut o mare contribuție in consolidarea și extinderea legăturilor cu patria mama.

Ambele părți au subliniat necesitatea continuarii aprofundarii relatiilor Bisericii cu Statul.

Primatul Eparhiei de Arțah a Bisericii Apostolice Armene, Arhiepiscopul Pargev Martirosyan, a participat, de asemenea, la întâlnire, conform Departamentului Central de Informare al Biroului Președintelui Arțah.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.