publicat în: Arhivă

Tenismenul Andre Agassi, in Biserica St. Garabed din Las Vegas

Figura legendara de tenis, Andre Agassi, a vizitat noua Biserica apostolică armeană St Garabed, din Las Vegas, conform Comitetul Național Armean al Americii.

La sosire, Agassi s-a întâlnit cu Protopopul Pr. Avedis Torossian, cu presedintele Consiliului Parohial, Adroushan, si cu membrii comitetului care se ocupa cu construirea noii biserici, Koko Darakjian și Levon Gulbenkian.

Andre Agassi și ceilalti vizitatori au intrat în biserică, după ce au aprins lumânări pentru comunitatea armeneasca din Las Vegas si pentru procesul de construire a Bisericii Sf. Garabed. Grupul a vizitat, apoi, facilitatile Centrului Cultural, unde doamna Darakjian l-a informat despre Școala Armeană de Sâmbătă și despre planurile de extindere, pentru anul universitar 2013-2014, și cele de dotare a școlii.

La sfârșitul vizitei, Parintele Avedis i-a inmanat lui Agassi o cruce traditionala armeneasca, care sa-i aminteasca acestuia de vizita speciala. Agassi a felicitat Parohia Sf. Garabed și comunitatea armeneasca din Las Vegas, pentru realizările lor, urandu-le in continuare succes.

Agassi s-a născut în Las Vegas, Nevada. Tatăl său, Emmanuel „Mike” Agassi este cetățean iranian de origine armeană și asiriană. Andre Kirk Agassi (n. 29 aprilie 1970, Las Vegas, Nevada) este fost lider mondial în tenisul profesionist, câștigand în cariera sa opt turnee de Mare Șlem și o medalie olimpică de aur, în 1996, la Atlanta. Este considerat printre cei mai buni jucători care au practicat vreodată tenisul și cel mai bun jucător la retur de serva, din istoria tenisului.