Moscheea din Atena nu va putea avea niciun minaret

Deși guvernul grec va plăti pentru prima moschee oficială a țării, în Votanikos, aflat in vecinătatea Atenei, el nu va permite ridicarea vreunui minaret, conform unei declaratii a Ministrului de Externe Avramopoulos, într-o scrisoare trimisă catre Parlament, în urma unui raport al lui Nikos Nikolopoulos.

Avramopoulos a declarat ca moscheea, care are o capacitate de 350 de persoane, va fi infiintata într-o clădire a statului, deja existenta, o baza navala nefolosita care va fi renovata, aflata într-o zonă industrială. El a spus ca ridicarea unui minaret nu ar fi în armonie cu arhitectura zonei.

“Problema construcției unei moschei a deranjat organismele de stat, astfel încât s-a găsit cea mai bună soluție pentru menținerea echilibrului și a siguranței”, a raportat Avramopoulos. El a adăugat că, “în același timp, se respecta si cererea locuitorilor musulmani din Grecia”.

El a mai adăugat că, “Guvernul lucreaza transparent, luand decizii pe care oricine le poate verifica”. Musulmanii din țară au exercitat presiuni asupra guvernului, de ani de zile, pentru ca acesta sa le permita construirea unei moschei, intrucat ei se foloseau pana in prezent de subsoluri, garaje și de alte cladiri improvizate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.