Ospete in cimitir: Georgia isi pastreaza traditia, mai ales de Pasti

În multe țări occidentale cimitirele sunt văzute ca fiind sinistre sau chiar infricosatoare, dar nu si in fosta republică sovietică Georgia, dupa cum informeaza presa europeana din ultimele zile.

Asemenea multor țări ortodoxe rasaritene, si in Georgia a devenit comuna imaginea in care credinciosii isi cinstesc rudele decedate, prin organizarea de ospete in cimitire, bogate in diverse alimente si vin, sărbătorind astfel alături de cei aflati in morminte.

Deși practica este vizibila pe parcursul intregului an, la sarbatoarea Paștelui Ortodox traditia devine mult mai evidenta, mai noteaza presa.

Din cate se stie, in Romania se practica impartirea de alimente si de vin, in numele rudelor decedate, dar organizarea de ospete in cimitire se intalneste, in unele cazuri, doar la etnia rroma.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.