Cultul banului: Inchinarea liderilor mondiali la vitelul de aur

Papa Francisc le-a cerut, in aceste zile, liderilor mondiali să pună capăt “cultului banului” și să facă mai multe pentru a-i ajuta pe cei săraci, avertizând că insecuritatea este în creștere în numeroase regiuni ale lumii, iar “bucuria de a trai” a scazut si ea în tarile dezvoltate.

“Închinarea la vițelul de aur, de altadata, și-a găsit o nouă imagine în cultul banilor și in dictatura unei economii care este fără chip și lipsită de orice scop real pentru om”, a declarat Francisc într-o adresă catre ambasadori, la Vatican.

Francisc a mai declarat că ideologiile pieței libere radicale au creat “o tiranie noua, invizibila”, ființele umane “fiind considerate drept bunuri de consum”, și a cerut o reforma financiară globală, care sa aduca beneficii tuturor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.