Scaunele Marelui Teatru antic din Messina vor fi din nou ocupate de spectatori

Scaunele Marelui Teatru din Messina, aflat in sud-vestul Peloponezului, au rămas goale incepand inca din anul 300 dupa Hristos.

După 20 de ani de excavari și restaurari, Teatrul va fi redeschis, atât ca sit arheologic cat și ca instituție culturală contemporană.

Directorul de excavari, Petros Themelis, a declarat ca se intentioneaza ca teatrul să funcționeze pentru anumie evenimente, școli, conferințe. „Vrem ca toate domeniile vechi ale Messinei să funcționeze sub mai multe aspecte. Dorim ca tot orașul să revină la viață, să fie legat de societate și de instituții”, a declarat acesta.

Teatrul ar putea găzdui până la 10.000 de spectatori, acesta servind, in trecut, ca model pentru spatiile monumentale din întreaga lume romană. După ce teatrul a iesit din uz, randuri intregi de scaune au fost eliminate, pentru proiecte de construcții locale, mii dintre acestea fiind recuperate cu grijă de arheologii care lucrează la proiectul de restaurare.

In data de 3 august, teatrul va găzdui evenimentul inaugural, oferind spectacole ale Orchestrei de Stat din Atena. …Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.