Situatia in Arhiepiscopia Cretei s-a inrautatit dramatic

Arhiepiscopul de Creta, Irineu, a descris situația dramatică din Creta, pentru publicatia Romfea, ca urmare a crizei economice zdrobitoare pentru populație.

“Situația, in ultimul an, a devenit mult mai rea.

Tot mai mulți oameni vin la noi, pentru a ne solicita ajutorul”, a declarat Episcopul Irineu, explicând că doar la departamentul de caritate al Arhiepiscopiei, care asigură hrană și îmbrăcăminte, numărul de persoane care au venit in luna decembrie a fost de 800, iar acum este de 1334 persoane, în ultima luna.

Situația a capatat dimensiuni dramatice, mai ales cand vedem că serviciul nostru de caritate primește apeluri telefonice din partea batranilor care nu au bani nici pentru a-si cumpăra medicamentele împotriva hipertensiunii arteriale, riscandu-si viata zilnic.

Arhiepiscopia ajută aproximativ 1.500 de familii, la plata facturilor curente sau la achitarea medicamentelor. Spre exemplu, avem o familie cu cinci copii, iar tatal a sunat la Arhiepiscopie, spunand ca a fost decuplat de la reteaua de energie electrica. Angajații Arhiepiscopiei s-au deplasat la fata locului, constatand faptele și, după ce s-a luat nota de situatia economica precara a familiei, s-a făcut plata facturii.

La biroul pentru forta de munca al Arhiepiscopiei, situația este tragică. În prezent, 2.000 de persoane au solicitat locuri de muncă. Familiile în care nimeni nu are un loc de muncă sunt deja ceva obisnuit. Un exemplu tipic de astfel de familie este si una cu cinci copii, care a venit la birou, căutând cel puțin o sursa de venit.

La biroul de locuri de muncă, cu toate acestea, există, de asemenea, multe persoane mai în vârstă care caută locuri de muncă, pentru a reusi suplimentarea veniturilor din pensii, pentru achitarea medicamentelor.

Mulți oameni se găsesc într-o situație dificilă, neputandu-si asigura hrana de zi cu zi. Numărul unor astfel de persoane creste cu fiecare zi, iar Arhiepiscopul Cretei va organiza un spectacol caritabil, in data de 21 aprilie, pentru al doilea an consecutiv. Credincioșii pot oferi alimente, pot dona bani sau pot cumpara un produs, alimentand astfel fondurile pentru caritate, ale Arhiepiscopiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.