Consiliul Bisericilor din Orientul Mijlociu, in Antelias

Comitetul executiv al Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu (MECC) s-a intalnit în Antelias.

Ca președinte al MECC, Sanctitatea Sa Aram I a prezidat și găzduit reuniunea. Întâlnirea a început cu o sesiune de afaceri, în care reprezentanții Bisericii au discutat despre problemele administrative și financiare, despre situația creștinilor din Siria și Egipt, despre asistență umanitară a refugiaților și urgența dialogului creștin-musulman.

În a doua parte a ședinței, membrii Comitetului au primit raportul secretarului și rapoartele reprezentantilor programului general. La finalul sesiunii, Comitetul Executiv a acceptat demisia secretarului general, Pr. Paul Rouhana, care a fost recent hirotonit ca episcop, numindu-l pe Dr. Michel Jalkh in functia de secretar general interimar.

La finalul reuniunii, Comitetul Executiv a publicat o declarație, în care a mulțumit Sanctității Sale pentru ospitalitate și conducere, facand apel la creștinii din Orientul Mijlociu să rămână în țările lor, sa ceara drepturi și sa consolideze coexistența creștin-musulmana.

Următoarea ședință a Comitetului Executiv va avea loc în luna decembrie 2013.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.