publicat în: Arhivă

Boston: Mitropolitul Metodie – la o cafea cu credinciosii din Watertown

Aceasta duminica a marcat un prim pas important în procesul îndelungat de vindecare, pentru enoriașii din Biserica grec-ortodoxă a Sfintilor Arhangheli (a Taxiarhilor) din Watertown.

În urma terorii și violențelor de pe străzi și din cartierele comunității Watertown, din ultimele câteva zile, IPS Mitropolit Metodie a făcut o vizită arhiepiscopală in Biserica Taxiarhilor, in aceasta duminica, participand la Sfânta Liturghie, si a vizitat familiile comunitatii, care au fost imediat afectate de aceste evenimente tragice.

Dupa Sfânta Liturghie, Mitropolitul s-a întâlnit cu enoriașii, la o cafea, împărtășind cu acestia experientele de teroare și frică la care au asistat odata cu Maratonul din Boston. Eminența Sa a vizitat apoi străzile din Watertown și a vizitat casa unei familii din parohie, care s-a aflat în linia de foc a violentelor si a vânătorii de oameni desfășurata sub ochilor lor. El a tinut sa ii îmbrățișeze personal cu dragostea Bisericii, pe membrii acesteia, și sa ii asigure de sprijinul și rugăciunile familiei mari a Mitropoliei.

În cadrul acestui demers pastoral, Eminența Sa a vizitat Departamentul de Politie din Watertown, pentru a exprima personal recunoștința comunității greco-americane, fata de actele eroice ale ofițerilor, care în cele din urmă au condus la restabilirea păcii și a ordinii pe strazile din Watertown.

Mitropolitul Metodie a oferit sprijinul continuu și asistența clerului grec-ortodox, Departamentului de Poliție, intrucat începe un lung proces de vindecare.

Inaltpreasfintia Sa le-a cerut credinciosilor din Mitropolie sa continue să se roage pentru pace și vindecarea oamenilor din Boston, din Watertown și din întreaga comunitate. În timpul slujbei de pomenire, de la sfârșitul Sfintei Liturghii, acesta s-a rugat, de altfel, pentru odihna veșnică a celor care si-au pierdut viata în mod tragic săptămâna trecuta.

Mitropolitul va reveni in Parohia Taxiarhilor din Watertown duminica viitoare, pentru a sărbători Duminica Floriilor, care marchează începutul Săptămânii Mari.