Ierusalimul de Est: Proprietatea Manastirii Marta si Maria din Betania, violata. Maica stareta avertizeaza

Conducerea unei manastiri din Ierusalimul de Est i-a acuzat, in ultimele ore, pe locuitorii al-Eizariyya, ca construiesc ilegal pe terenul bisericii.

Rezidentii Al-Eizariyya construiesc clădiri pe terenurile private ale Sfintei Mănăstiri Marta și Maria, “trecand peste toate valorile religioase, sociale și naționale”, a declarat Maica Eufraxia.

“Aceasta este o violare evidenta si periculoasă, iar construcția este în curs de desfășurare, în ciuda apelurilor noastre frecvente. Astfel de acte provocatoare nu pot fi acceptate de către niciun om rațional”, a adaugat stareta manastirii.

Călugărița a făcut apel la Președintele Mahmoud Abbas și la Regele Abdullah al Iordaniei, custode al sit-urilor sfinte din Ierusalimul de Est, “sa ii opreasca pe oameni, cât mai curând posibil, in a lua parte la astfel de încălcări evidente ale bunurilor mănăstirii”.

Ea a mai adaugat: “proprietățile și pământurile noastre nu sunt proprietati pustii, ci sunt bunuri ortodoxe si asa vor ramane pentru totdeauna. Sambata viitoare vom sărbători Sâmbăta lui Lazăr. Zeci de pelerini vor vizita manastirea, de peste tot din lume, și ne întrebăm ce le vom spune când vor vedea aceste încălcări asupra averii manastiresti”…

In prezent, constructia localnicilor a depasit cota zero, unele lucrari fiind realizate si la subsol, fiind turnata placa de baza si prima portiune a stalpilor, conform relatarilor unor membri locali ai Bisericii, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.