Rapiti in Siria – Alep: Stirile despre eliberarea celor doi ierarhi au fost false

Mai multe rapoarte de presa – ale unor centre de presa diverse si publicatii – atât din presa occidentala cat si din cea rasariteana, au precizat in cursul serii precedente si al noptii, că cei doi ierarhi care au fost răpiți ieri de către teroriști, în Siria, Mitropolitul Boulos și Arhiepiscopul Youhanna Ibrahim ar fi fost eliberati.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe nu a putut insa publica astfel de anunturi, pana la momentul unor confirmari oficiale. Dupa cum li s-a transmis si tuturor celor care au sunat la redactie in aceasta perioada, telefoanele sunand incontinuu pe aceasta tema, le precizam tuturor abonatilor si cititorilor nostri ca Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe nu agreeaza ideea de spectaculos (cu atat mai mult pe seama vietilor unor oameni), doar de dragul unui rating crescut – dupa cum stiti ca se practica in prezent in presa de pretutindeni – si nici nu urmareste sa aiba postari contra-cronometru, de dragul prioritatii. Agentia Lacasuri Ortodoxe respecta cu indarjire criteriile profesioniste ale agentiilor de renume international (de multe ori in detrimentul “popularitatii”), a caror valoare este recunoscuta dupa zeci de ani de functionare, publicand informatia nu dupa criteriile vitezei sau ale spectaculosului, ci dupa cele ale confirmarii din mai multe surse diferite si distantate spatiu-timp si/sau din surse proprii (corespondenti, abonati, cititori, credinciosi, preoti aflati in zonele respective, la momentul respectiv). Prin urmare, un cititor Lacasuri Ortodoxe nu trebuie sa se astepte la o postare rapida sau la una spectaculoasa sau comentata (judecata pentru altii, cu interes in manipulare) ci la una veridica si profesionista, verificata dupa criterii maxime, mai ales atunci cand este vorba despre un astfel de caz, cu implicatii majore atat in domeniul religios cat si politic.

Prin urmare, in acest moment alegerea noastra s-a dovedit a fi intarita si de o declaratie de ultima ora a IPS Mitropolit Philip, Arhiepiscop de New York si Mitropolit al Intregii Americi, care a discutat telefonic, în această dimineață, cu Preafericirea Sa Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Intregului Orient. Patriarhul Ioan al X-lea, al carui frate este chiar unul dintre cei doi ierarhi rapiti, a precizat ca “toate aceste rapoarte de presa au fost false”, și că “nu a avut loc eliberarea celor doi ierarhi”.

Patriarhul le-a mai cerut tuturor credinciosilor “sa continue sa se roage pentru siguranța celor doi ierarhi rapiti și pentru eventuala lor eliberare” – informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Alte actualizari si date importante confirmate vor fi publicate de agentia noastra de presa, îndată ce acestea vor aparea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.