Ioan Yazigi este noul Patriarh al Antiohiei

Mitropolitul Ioan Yazigi a fost ales cel de-al 158-lea Patriarh grec-ortodox al Antiohiei si al Intregului Orient, sub numele de Ioan al X-lea, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Anuntul a fost facut, in urma cu cateva ore, de catre secretarul Sfantului Sinod, George Dimas.

In urma cu cateva zile, o depesa a agentiei nationale a ministerului de informatii libanez anunta ca Mitropolitul Sava Esber de Bosra și Huran, a convocat, în calitate de Locum Tenes, Sfântul Sinod al Patriarhiei Ortodoxe a Antiohiei, pentru a-l alege, in ziua de luni, 17 decembrie 2012, in Mănăstirea patriarhala Balamand, pe succesorul Preafericitului Părinte Ignatie al IV-lea, mutat la Domnul, pe tronul patriarhal al Antiohiei și al Intregului Răsărit, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.